(Cinema des del galliner és un programa del grup Panorames de cinema)

dijous, 1 de març del 2012

JAUME BALAGUERÓ DÓNA
UNA CLASSE MAGISTRAL ALS CINES VERDI.

El passat dimarts 28, el director de cinema Jaume Balagueró va acudir als Cinemes Verdi, on projectàven la seva pel·lícula Frágiles:


Al final de la sessió, va conversar amb els assistents a l'acte, tot i contestant les diferents preguntes que li van fer.

Entre altres temes, el director va defensar la màgia que ell pensa que encara té l’acte d'assistir a una sala de cine per gaudir de la projecció en una pantalla gran i en companyia d'altres persones. També va explicar una divertida anècdota d'una vegada que va quedar amb Harrison Ford i Calista Flockhart en un restaurant de Barcelona per parlar del paper de l'actriu a Frágiles. Els responsables del local pensàven que era una broma fins que, efectivament, va arribar la famosa parella.

També va insistir en què l'objectiu últim del cineasta és aconseguir que l'espectador s’emocïoni amb la història. Si aquesta connexió no apareix, el que els pugui passar als personatges no interessarà al públic i la pel·lícula no funcionarà.

En canvi, el director no va donar massa detalls de Rec 3, la continuació de la famosa saga que ha dirigit el seu col·lega Paco Plaza, però va confirmar que ell s’encarregarà d'una quarta part.

Preguntat sobre els seus inicis professionals, va aclarir que, de fet, gairebé no ha rebut formació com a cineasta, ja que va cursar la carrera de periodisme, posteriorment va treballar durant tres anys en una emissora de ràdio i, a partir d'aquell moment, va iniciar la seva carrera com a cineasta.

Per últim, el director, davant una pregunta que criticava la tendència de fer moltes pel·lícules derivades d'alguna d'exitosa va defensar que, encara que poden no ser sempre prou bones, sempre queda la possibilitat de l'aficionat de poder escollir veure aquestes seqeu-les en el cas que es portin a terme. Seguint aquet fil de pensament, va argumentar que el gran problema del cine actualment és que la gent no va a les sales de cine (ja sigui en espanyol o en català, en versió original o traduït) a veure pel·lícules i va posar com exemple desitjable al país veí, França, on ell, personalment, ha comprovat que fins i tot entre setmana hi ha cues per accedir a les sales. Cosa que als cinemes d'aquí no passa ni tan sols els caps de setmana.

Ja passada la mitjanit, el director va dir adéu als espectadors i es va donar per acabat l’acte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada